Matavfall är sådant som blir över och inte kan sparas när du lagat eller ätit mat. Matresterna läggs i den bruna papperspåsen som sedan placeras i ett särskilt sopkärl eller fack i soptunnan.
Det här kan väl alla?
Men vad händer sen då?
Nu får du chansen att dyka på djupet och ställa alla frågor du inte fått svar på när det gäller matavfall under ett studiebesök på Sysav den 10/4 kl. 15:00–17:00.
Vi startar med ett föredrag där vi presenterar Sysavs verksamhet samt pratar om livsstil och konsumtion kopplat till hållbar utveckling, avfall och miljö. Därefter går vi en guidad tur i matavfallsanläggningen och ser hur matavfallet blir till den slurry som rötas till biogas och biogödsel.
Studiebesöket är riktat till vuxna. Vi träffas i receptionen vid Sysavs huvudentré.
OBS! Sista datum för anmälningar är den 10/4. Antal platser är begränsade så det är först till kvarn.
För frågor och anmälning, mejla: edith.salminen@hutskane.se