MATSVINNSWORKSHOP 17 MAJ

Fredagen den 17 maj är du som arbetar inom restaurang-, café eller grossistbranschen välkommen att inspirera och inspireras till nya lösningar för minskat matsvinn. Vi utlovar en dag med möjligheten att knyta nya kontakter för ökat samarbete och klimatsmarta lösningar. Dagens tema är matsvinn och hur vi kan lära av varandra för att minska på det.

På plats finns många spännande entreprenörer från bland annat restaurangbranschen. Dessutom kommer de två landshövdingarna från Västra Götalands och Skånes län, som utmanar varandra för minskat matsvinn.

Det blir föreläsningar, nätverkande och workshops med fokus på minskat matsvinn. Under dagen bjuds du också på fika och en vegetarisk lunch i en inspirerande miljö. Fika och nätverkande börjar kl. 9:30.

 

Varför ordnas detta event?

2018 utmanades Västra Götalands läns landshövding Anders Danielsson av Anneli Hulthén, landshövding i Skåne, i vem som arbetar bäst för att minska matsvinnet. Sedan dess har de båda länsstyrelserna samarbetat och diskuterat matsvinn. I Västsverige har det skett inom arbetet med “Klimat2030 – Västra Götaland ställer om” där det görs flera satsningar för att minska matsvinnet.

Ett resultat av utmaningen är matsvinnseventet den 17 maj 2019, där utvalda exempel på aktörers arbete i Västra Götaland och Skåne för att minska matsvinnet kommer att presenteras med tips på hur vi kan förbättras ytterligare. 

Vill du veta mer om vad som pågår i Västra Götaland, läs mer på klimat2030.se.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.