STUDIEBESÖK OCH LUNCH 19 NOVEMBER

Restaurang Spill Erik Ellinor

Häng med på studiebesök och lunch 19 november 12:30 – ca kl 15:00 på Malmös egen svinnrestaurang Spill!

Du får chansen att besöka en av Skånes och Malmös viktigaste och mest inspirerande matsvinnsaktörer, nämligen köksmästaren Erik Andersson på restaurang Spill. Erik grundade och driver Spill tillsammans med sin fru Ellinor Lindblom sedan april 2018. Erik och Ellinor började sin Spill-resa med en enkel liten lunchkrog med endast ett fåtal sittande platser i Västra Hamnen där de inte ens hade ett kök på plats. Innan Spill jobbade både Erik och Ellinor inom fine dining-världen så omväxlingen blev enorm, men ytterst viktigI början på oktober i år flyttade paret sin svinnrestaurang ett kvarter bort till Gängtappen och fick ett enormt fint och stort kök med massa yta för både tillagning och förvarning. Spills kapacitet har sen dess ökat med 200% och restaurangen lockar till sig fler gäster än någonsin.

Men hur fungerar Spill egentligen? Med siffror som ibland når 99% svinn på menyn är det många som undrar vilken typ av mat man serveras. Är det gammalt? Är det gott? Det finns många fördomar, men restaurangens popularitet talar för en riktigt smakrik och vällagad lunch som dessutom är bra för planeten.

Nu får du chansen att ta reda på det själv och framför allt smaka på det! I samverkan med Food Malmö bjuder Rädda Maten på ett studiebesök den 19/11 kl 12:30–ca. 15:00 på Spill. Vi börjar börjar besöket med en läcker Spill-lunch (gratis, inkluderat i besöket) och därefter får vi träffa köksmästaren Erik, höra hans resa och filosofi samt se det stora köket och råvarorna han jobbar med dagligen.

Platserna är begränsade så passa på och boka din din plats omgående. Det gör du genom den här länken som tar dig till Malmö stads hemsida och anmälningsblanketten.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.