STUDIEBESÖK 19 SEPTEMBER

landet oss

Landet Oss består av Monika och Cecilia som odlar grönsaker, blommor och kryddor på en liten gård strax utanför Höör i Skåne. Kvinnornas resa började med en stadsodling i Malmö, där de insåg att det är världens bästa jobb att odla smaskiga grönsaker och vackra blommor! Under 2018 hittade de drömgården och flyttade ut på landet. På gården fortsätter de odlingarna, fast i lite större skala och med möjligheter att drömma och planera stort. Kretslopp och hållbarhet är två av Landet Oss nyckelord och det är viktigt att odla den goda jorden som kan försörja morgondagens såväl som dagens befolkning.

Studiebesöket hos Landet Oss ska naturligtvis ha ett svinnperspektiv. Vi kan alldeles för lite om svinn inom primärproduktion och det ska vi försöka ändra på med hjälp av Monikas och Cecilias kunskap och erfarenheter inom småskaligt jordbruk både i staden och på landet. Förvänta dig en skön eftermiddag med (förhoppningsvis) härligt höstväder och läckra grönsaker direkt från jorden. Landet Oss bjuder på en enkel fika med dryck, smakprover från åkern, föreläsning och rundtur.

OBS! Vi tar oss till Landet Oss tillsammans med tåg, Pendeltåget 1268 som kör kl 12:47 från Malmö Triangeln och anländer kl 13:33 till Höör st. Vi träffas kl. 12:30 vid Norra Uppgången på Triangelns station vid biljettautomaten. Resan bekostas själv. Kan man inte det, finns det möjlighet till viss ersättning. Meddela om du väljer att hellre köra bil. Kanske det går att ordna någon form av samåkning.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.