FRUKOSTSEMINARIE 13 AUGUSTI

 Ca. 795 miljoner människor i världen har inte tillräckligt med mat för att leva ett hälsosamt aktivt liv. Det handlar om en av nio personer på jorden. Å andra sidan, ungefär en tredjedel av maten som produceras i världen för konsumtion varje år – cirka 1,3 miljarder ton – går till spillo. 

Om dessa två siffror kunde utesluta varandra skulle vi ha löst ett enormt problem inom mänskligheten. Tyvärr är det inte så enkelt. På lite mindre skala är det dock fullkomligt görbart. 

Hur då? 

Häng med oss denna dag för att få veta mera.

 

ANMÄLAN: Endast en person per organisation. Vill ni gå fler så sätt upp dem på reservlista. Anmäl dig via den här länken senast den 29 juli

 

 PROGRAM

8:30–9:00 Drop-in frukost (vegansk) + mingel i salongerna

9:00–9:10 Hej och välkommen av landshövding Anneli Hulthén, Rädda Maten-projektet och moderator Linda Dahl, journalist, kock och medgrundare till Matkaravan

9:10–10:00 Dagens showcase 1: Skånes Stadsmission

Hållbarhet på riktigt – den donerade matens betydelse i Skåne Stadsmission. Skåne Stadsmission hanterar varje månad 8–10 ton donerad mat. Genom film kommer vi följa matens väg från donation till deltagare i Skåne Stadsmission. Alireza Mobasheri, ansvarig för mathantering, kommer vara på plats för att berätta om Skåne Stadsmissions matbank och samarbetet med livsmedelsaktörer.

10:00–10:05 Frågor från publiken/moderatorn

10:05–10:25 Dagens showcase 2: Food 2 Change

Under frukostseminariet vill Food2Change kort berätta om deras verksamhet och hur de jobbar, sen rikta fokuset mot de bakomliggande orsakerna till svinn, och faktumet om att det finns mat till alla men vi kastar bort 1/3 av den. Vad behöver vi idag för att ändra det system som föder svinnet? Talare: Felicia Lindelöw 

10:25–10:30 Tack och hej av landshövding Anneli Hulthén & Rädda Maten-projektet

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.