20 november bjuder vi in till en heldag på temat matsvinn som resurs. Välkommen!
Inspirationsverkstad produktutveckling med VÄRT
VÄRT – Sustainable Food Lab kommer hålla en inspirationsverkstad och visa hur du kan använda biprodukter på nya sätt. De lyfter även frågan hur en hållbar måltid egentligen ser ut och om framtidens svinnfria mat. Du och de andra deltagarna får möjlighet att lära er laga och tänka kring svinn medan VÄRT tar ett helhetsgrepp kring svinnfrågan och pratar om utmaningar och möjligheter på global och lokal nivå.
Allt detta varvas med nya smakupplevelser, lunch och en grym inspirationsfika!
Lokal aktion för att tackla matsvinn i Malmö
Under eftermiddagen kommer Food Malmö i samverkan med Rädda Maten samla stadens matsvinnsaktörer för att diskutera gemensamma åtgärder mot matsvinn inom Malmö.
Anmäl dig senast 15 november i formuläret nedan
När: 20 november kl. 08.30–13.00 samt 13.00–15.00. I anmälningsformuläret anger du om du vill delta under hela dagen eller bara förmiddagen.
Plats: Någonstans i Sofielund, exakt plats släpps snart!
Kostnad: Eventet är gratis men anmälan är bindande. Vid sen eller utebliven avanmälan tillkommer en avgift.
Eventet vänder sig till dig som är verksam inom restaurang- och livsmedelsindustrin, föreningar som arbetar med mat- och matsvinnsfrågor och livsmedelsstrateger inom offentlig sektor – men även till dig som älskar mat och vill vara med att utveckla hur vi kan använda maten på ett mer hållbart sätt.
Vid frågor om eventet
Vänligen kontakta carlos.rojascarvajal@malmo.se eller elin.hasselberg@malmo.se
Eventet är ett samarbete mellan Case Sofielund 2030, Delad energi är dubbel energi och Food Malmö.